Cursussen

OVER-GEWICHT werken aan een gezonde leefstijl
De artsen en therapeuten van het Therapeuticum Haarlem hebben een zorgprogramma ontwikkeld voor patiënten met overgewicht. Binnen dit zorgprogramma is een cursus ‘afvallen door een gezonde leefstijl’ opgezet. In deze cursus gaan de verschillende therapeuten, die de cursus hebben opgezet, met u aan het werk: met de euritmist gaat u aan de slag met gerichte oefeningen die de stofwisseling activeren. De diëtist leert u wat gezonde voeding is en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven. Met de praktijkverpleegkundige en psycholoog gaat u kijken hoe uw leefstijlgewoontes zijn en hoe u deze kunt veranderen. Iedereen die al eens wilde afvallen weet hoe moeilijk dit is.

Er wordt gewerkt in een groep van 8 tot 10 mensen. De cursus bestaat uit 10 dinsdagmiddagen van 16.30uur tot 18.00 uur. Afwisselend zal er aan dieet en leefstijl gewerkt worden. Elke middag begint met euritmie. De cursus wordt 2 keer per jaar gegeven, in februari en september start er een groep. Na de cursus is er aansluitend een cursus bewegen die gegeven wordt door de fysiotherapeut. Ook zijn er terugkomdagen en is er nu op verzoek van de cursisten ook een vervolgcursus voeding, 1 x per maand 1 uur.

Eigen bijdrage voor de cursus Over-gewicht: €100. De kosten kunnen laag blijven omdat de cursus deel uitmaakt van het zorgprogramma Overgewicht van het Therapeuticum Haarlem. De vervolgcursus voeding kost 60 euro, deze kosten worden in de meeste gevallen vergoed uit de basisverzekering.

Locatie: Prinsen Bolwerk 12
Tijd: 22 januari 2019
Kosten: €100,- voor alle 10 bijeenkomsten. Gespreide betaling is mogelijk.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om aan deze cursus deel te nemen dan is er ook de mogelijkheid van individuele begeleiding in multidisciplinair verband. Informatie hierover kunt u krijgen bij Linda van Santen.

PUUR GEZOND & FIT
In september begint de cursus Puur Gezond & Fit, een voedings- en beweegprogramma bij fysiotherapiepraktijk Van Ham in Haarlem. Heeft u interesse, vraag dan informatie over deze cursus via ons contactformulier>>

De Meermin
Margje Vlasveld

Waardeer mij

Privacy verklaring
Klachtenprocedure Haarlem
Klachtenloket Paramedici
Contact

Margje Vlasveld
Postadres: Oranjerie 24, 2316ZK, Leiden
telefoon: 071 5226703
mobiel: 06 408 404 82

Disclaimer