Onderzoek vegetarische kindervoeding

Onderzoek naar de voeding van vegetarisch etende kinderen van 1-6 jaar

Eet uw kind vegetarisch ( wel zuivelproducten en/of ei maar geen vlees, vis of kip) en wilt u weten of de voeding van uw kind volwaardig is en voldoende voedingsstoffen bevat? Doe dan mee aan ons onderzoek!
Diëtistenpraktijk De Meermin doet een onderzoek naar de samenstelling van de voeding van kinderen die vegetarisch eten. Uit recent onderzoek blijkt dat de voeding van veel kinderen niet volwaardig is waardoor kinderen risico lopen op een tekort aan voedingsstoffen. Wij zijn op zoek naar ouders van kinderen in de leeftijd van 1 t/m 6 jaar die willen deelnemen aan dit onderzoek. Door mee te doen helpt u ons met het verzamelen van betrouwbare informatie over de volwaardigheid en mogelijke tekorten van de voeding van kinderen die vegetarisch eten.

Bij deelname aan dit onderzoek vragen wij u om in een eetdagboek op te schrijven wat en hoeveel uw kind precies eet en drinkt. Als het onderzoek is afgerond krijgt u van ons persoonlijk te horen wat uw kind binnen krijgt aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Als u dat wilt en indien nodig ontvangt u tips om de voeding van uw kind te verbeteren.

U krijgt na aanmelding een eetdagboek via de mail toegestuurd. Meedoen kan tot uiterlijk juli 2017. Dit afstudeeronderzoek aan de opleiding Voeding en Diëtetiek wordt uitgevoerd door Mariette Boersema in opdracht van Diëtistenpraktijk de Meermin.

Informatie en opgeven:
U kunt zich opgeven om mee te doen aan dit onderzoek via het contactformulier. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Mariette Boersema: 0653311772

Wilt u een consult over de voeding van uw kind dan is dat ook mogelijk. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dieetadvisering voor kinderen onder de 18 jaar valt buiten het verplichte eigen risico.

De Meermin
Margje Vlasveld

Waardeer mij

Privacy verklaring
Klachtenprocedure Haarlem
Klachtenloket Paramedici
Contact

Margje Vlasveld
Postadres: Oranjerie 24, 2316ZK, Leiden
telefoon: 071 5226703
mobiel: 06 408 404 82

Disclaimer