Hoeveel tijd kost dat?

Drie uur dieetbehandeling is verzekerd in de basisverzekering. In de praktijk komt dit neer tussen de twee en twee-en-een-half  uur contact per jaar. Er is immers ook tijd nodig voor analyses, het opstellen van een behandelplan en verslaglegging. Drie uur is niet veel maar u kunt in die tijd toch heel veel te weten komen over de juiste voeding voor u. Afspraken worden in overleg met oplopende tussenpozen gemaakt. En het afleren van slechte eetgewoonten heeft tijd en aandacht nodig. Stap voor stap komt er een gezondere leefstijl voor in de plaats. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen, een reden te meer om het niet meer uit te stellen.

Bij gecompliceerde of onduidelijke voedselintoleranties is drie uur soms te weinig om een juiste diagnose te stellen en een volwaardig dieetadvies op te stellen dat in de smaak valt. Ook een analyse van zeer afwijkende voedingspatronen is soms niet haalbaar binnen die drie uren.

Als u denkt dat u meer dan drie uur per jaar nodig heeft, dan is een aanvullende verzekering met dieetadvies in het pakket wel een goed idee. U kunt polissen en prijzen vergelijken, bijvoorbeeld op de site van independer