Helpt probiotica bij de behandeling van eczeem?

Goede vraag!

Heeft u last van eczeem en heeft u ervaring met het gebruik van probiotica bij de behandeling van uw eczeem?

Zou u graag uw ervaringen delen om andere lotgenoten van advies te kunnen voorzien?  Schroom dan niet om 5-10 minuten vrij te maken voor het invullen van deze enquête!

Vicky de Ruijter hoopt binnenkort af te studeren als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Voor haar afstudeeronderzoek onderzoekt zij welke adviezen opgesteld kunnen worden wat betreft het gebruik van probiotica bij volwassenen met eczeem. De reacties worden vertrouwelijk en anoniem behandeld en worden alleen aan het AllergiePlatform verstrekt. Het AllergiePlatform zal na goedkeuring van het onderzoek door de examencommissie van de Haagse Hogeschool de adviezen omtrent het gebruik van probiotica bij volwassenen met eczeem plaatsen op hun website.

Het Allegieplatform helpt bij vragen over (voedsel)allergien of het vermoeden daarvan. Allergien kunnen zich op diverse manieren manifesteren, voor de hand liggen de spijsverteringsklachten, maar ook huiduitslag, onverklaarde hoofdpijn- of vermoeidheidsklachten kunnen wijzen op een voedselallergie of voedselintolerantie. Lees hierover op het AllergiePlatform.

Heeft u een allergie, dan kunt u daar maar beter rekening mee houden. Dat kan soms lastig zijn en elke allergiepatient is anders. Soms is het belangrijk om een voedingsmiddel volledig uit te bannen, maar in de meeste gevallen is dat nu ook weer niet nodig. Heb je vragen over voedselallergie of voedselintolerantie, wil je bijvoorbeeld weten of je voeding nog volwaardig is of wil je weten hoe je er op een goede manier mee kan leven? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk consult,  om dieetfouten te vermijden en ook lekker en gezond te kunnen eten.