Ingrediënten
3 eieren
75 g poedersuiker (gezeefd)
75 g (bruine of bio- suiker)
½ theelepel koekkruiden
100 g amandelmeel
75 g grof gehakte amandelen
benodigdheden:
oven, 2 bakplaten, bakpapier,
garde of mixer
Bereiding
Splits de eiwitten van de dooiers, doe dit één voor één en voeg de eiwitten samen in een brandschone kom. Het is belangrijk dat er geen spoortje eigeel in het eiwit zit anders mislukt je gebak.
Klop de eiwitten met een garde of handmixer stijf.
Voeg lepel voor lepel eerst de poedersuiker en daarna de basterdsuiker toe en blijf nog even rustig kloppen tot het een taai glanzend mengsel is geworden.
Meng de koekkruiden met het amandelmeel en de grof gehakte amandelen met een spatel goed maar luchtig door het schuim.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep met behulp van 2 koffielepels ongeveer 35 bergjes van het amandelschuim op de bakplaten.
Houd wat ruimte tussen de bergjes, want het eiwitschuim rijst nog iets
Bakken
Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes 30 minuten.
Zet de oven uit, maar laat de koekjes in de oven afkoelen.
Bewaar ze als ze zijn afgekoeld in een goed afgesloten trommel, maar eerst even proeven natuurlijk.
Tip:
Gebruik de dooiers voor een andere bereiding, bijvoorbeeld voor mayonaise of in pannenkoekenbeslag, een groentenpuree of vla. Op deze site zullen daarvoor ook recepten verschijnen.