Linzensalade met walnoten en geitenkaas

2 personen 30+ minuten hoofdgerecht

Past in dieet met weinig zout, bij verhoogd cholesterol, bij diabetes, vrij van gluten, vrij van ei

Ingrediënten
200 gram linzen
1 teentje knoflook
2 eetlepels (walnoot)olie
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
peper
1 zakje sla of rucola (75 gram)
250 gram kerstomaatjes
25 gram walnoten
40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ½ liter water in ca. 35 minuten gaar.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Meng ruim de helft van de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
- Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken en halveer de tomaatjes.
- Meng de rest van de dressing en de tomaatjes door de rucola.
- Hak de walnoten klein.
- Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas door de linzen en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting
met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3
dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of
rettich.

Informatie over dit recept
Voedingswaarden per persoon

Energie 525 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 35 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,5 gram
De Meermin
Margje Vlasveld

Waardeer mij

Privacy verklaring
Klachtenprocedure Haarlem
Klachtenloket Paramedici
Contact

Margje Vlasveld
Postadres: Oranjerie 24, 2316ZK, Leiden
telefoon: 071 5226703
mobiel: 06 408 404 82

Disclaimer