2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Past in dieet met weinig zout, bij verhoogd cholesterol, bij diabetes, vrij van gluten, vrij van ei

Ingrediënten
200 gram linzen
1 teentje knoflook
2 eetlepels (walnoot)olie
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
peper
1 zakje sla of rucola (75 gram)
250 gram kerstomaatjes
25 gram walnoten
40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ½ liter water in ca. 35 minuten gaar.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Meng ruim de helft van de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
- Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken en halveer de tomaatjes.
- Meng de rest van de dressing en de tomaatjes door de rucola.
- Hak de walnoten klein.
- Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas door de linzen en geef de salade erbij.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting
met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3
dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of
rettich.
Informatie over dit recept
Voedingswaarden per persoon
Energie | 525 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Waarvan suikers | 6 gram |
Vet | 25 gram |
Waarvan verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 0,5 gram |