Tortilla

Restjes groenten over? Dan is dit recept ideaal. Vervang bijvoorbeeld de doperwtjes of de paprika voor je restjes

2 personen 30+ minuten hoofdgerecht

Past in dieet met weinig zout, bij diabetes, vrij van gluten, vrij van ei

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram aardappelen (vastkokende)
2 bosuitjes
5 zwarte olijven
4 eieren
peper
1 rode paprika
250 gram doperwten uit de diepvries

Bereiding
– Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
– Bak de uienringen en de knoflook in 1 eetlepel margarine in 5 minuten zacht, maar niet bruin.
– Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
– Neem de uienringen uit de pan.
– Voeg de rest van de margarine toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
– Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
– Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
– Snijd de olijven in plakjes.
– Klop de eieren los en voeg royaal peper, de uienringen, de ringen bosui en de plakjes olijf toe.
– Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
– Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem licht kleuren.
– Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
– Kook de blokjes paprika 2 minuten in een bodempje water.
Laat de doperwtjes in nog eens 2 minuten mee gaar worden. Geef de groente bij de tortilla.

Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept
Paprika heeft in februari een lage klimaatbelasting.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Voedingswaarden per persoon

Energie 530 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,9 gram

 

De Meermin
Margje Vlasveld

Waardeer mij

Privacy verklaring
Klachtenprocedure Haarlem
Klachtenloket Paramedici
Contact

Margje Vlasveld
Postadres: Oranjerie 24, 2316ZK, Leiden
telefoon: 071 5226703
mobiel: 06 408 404 82

Disclaimer