De Meermin heeft met alle verzekeraars een contract.
De verschillen in de aanvullende verzekeringen zijn groot. Bedenk dus voor het eind van het jaar wat u nodig denkt te hebben.

Independer heeft samen met Zorgweb een tool ontwikkeld waarin de cliënt kan zien wat bij welke diëtisten wordt vergoed.

Woont u in Leiden en komt u voor hart-en vaatziekten, diabetes of COPD, dan valt de behandeling buiten het verplichte eigen risico van 385 euro per jaar, omdat uw behandeling onderdeel is van ketenzorg. De Meermin heeft hiervoor overeenkomsten afgesloten met de ketenzorgorganisaties in deze regio’s.
In Amsterdam is de ketenzorg minder goed georganiseerd. Is er geen ketenzorg, geen probleem, er is wel altijd recht op dieetbegeleiding vanuit de basisverzekering en eventueel aanvullende verzekering. De Meermin werkt nauw samen met huisartsen en praktijkondersteuners en zo nodig ook met fysiotherapeuten, psychologen, logopedisten, euritmisten en kunstzinnig therapeuten.

Heeft u een gunstige verzekering gevonden, kijk dan ook naar de vergoedingen van therapieën waarvan u denkt ook gebruik te moeten maken. Het tarief voor dieetadvisering en -begeleiding is 40,25 euro per half uur, dit wordt in rekening gebracht als de verzekerde tijd verbruikt is. Dit zal altijd in overleg gaan, u komt dus nooit voor verrassingen te staan.